Als doorslapen een ding is...

Sep 05, 2018

Ik weet het nog zo goed: dat verlangen om eens een goede nacht te maken. Al was het er maar eentje. Die hoop iedere avond als je gaat slapen. De berusting als je de dag weer moe begint. Een nacht met voeding na voeding, omdat het zo handig leek om maar te voeden en snel weer te slapen totdat een voeding er vier of vijf werden. Omdat iedereen moest slapen, dus mijn nacht maar werd opgeofferd. Hoe ik vol goede moed een plan bedacht, vannacht zou ik het anders doen. Om na de drukke, volle, onrustige dag er uitgeput vroeg in te kruipen en de plannen maar te laten varen. Het komt vast wel goed. Maar dat was niet zo.

Het is lang geleden, lang voordat ik slaapdeskundige werd. Maar iedere nacht -ze zijn nu gelukkig zeldzaam- die gebroken is doet me het herinneren als de dag van gisteren. Eergisteren had ik er zo een. Compleet met kind die over mama heen spuugt in het holst van de nacht. Daarbij ook zo precies weet te mikken dat het niet alleen in mijn haar komt, maar ook via mijn hals zo naar beneden stroomt. Om daarna dekbed, slaapzak, lakens en zelfs tussen de kieren alles te draperen. Dan ben je wel wakker, ook al is het 02.00. Zoon overstuur en mama ruikt zuur. Het is net alsof ik 11 jaar terugga in de tijd, mijn projectiel brakende refluxdochter deed dit tijdens iedere voeding, dag of nacht. Maar het grote verschil is dat zoonlief weer gaat slapen en de nacht erop heerlijk veel ononderbroken uren telt. En dat weet ik, daarom kan ik me erin berusten. En heb ik de dag erop best energie.

Het kwam namelijk ook allemaal goed. Omdat ik toen een ander plan kreeg. Werken aan de nacht terwijl je doodop bent en volle dagen hebt? Geen doen! Ik kreeg de 'epiphany' om eerst eens met de dag te gaan sleutelen. Bedacht quick fixes om eerst op korte termijn energie te bemachtigen om dan met long term fixes dit op de lange termijn goed te krijgen. En iedere keer weer kon ik mijn eigen kinderen als proefkonijn gebruiken, iedere keer weer bracht me dit mooie dagen én nachten. Uitgeruste kinderen en een blije mama in plaats van een mopperende zombie.

Je hoeft niet altijd aan het hele pakket te werken. Soms gaat het 'alleen' om de nacht. Soms is het iets kleins of soms brengt iets kleins al een groot resultaat. En dat heb ik nu heel specifiek uitgewerkt, in een online training. Met praktische stappen. En die slimme fixes. Want de nachten die ik me herinner kom ik nog zo vaak tegen in de mails, reacties en consulten. En wat ik dan wens is dat je ook hier de vruchten kunt plukken. Niet het wiel hoeft uit te vinden. Dat ik kan zijn wie ik zelf toen nodig had. Zonder dat je een staatslot nodig hebt om slaap te krijgen.

Wil je dit nu ook? 
De online training Doorslapen is nét af. En voor de eerste 50 aanmeldingen geldt een introductieprijs van €50. Dat is een no-brainer als je bedenkt dat een consult 5x duurder is en je hierop gaat slapen. Dan worden ook jouw onderbroken nachten slechts een herinnering.

Meer info: Op de pagina over deze course vind je alles.

Slaapinfo & -tips ontvangen?

Schrijf je in...Je ontvangt de nieuwsbrief met de nieuwste blogs, artikelen, tips & freebies op het gebied van slapen en onrust. Uitschrijven kan altijd! Check de Privacy Policy voor meer informatie. 

Ja, doe maar!
Close

50% Complete

SLEEPLETTER - INSCHRIJVEN

Vul je gegevens in & je ontvangt mail!