2020: May the force be with you..

Uncategorized Jan 03, 2020

Op een jaar overschatten we ons altijd, op een periode van meerdere jaren onderschatten we ons kunnen, zo blijkt. Kijkende naar wat je in een week plant en dan uiteindelijk kunt doen: jà, klopt als een bus. Per 24 uur: nog wel meer. Maar dat jaar?

Just do it

Precies een jaar geleden bedacht ik in de kerstperiode de basis voor de opleiding te kunnen maken, ik had een kleinere opleiding in gedachten en pakte 'de berg' aan zoals ik dat met een boek doe. Twee weken later moest ik de eerste letters nog op papier zetten, na dagen noeste arbeid en nadenkwerk. Maar ik had wel het kader, 'het skelet' van wat een mega boekwerk zou worden. In het kader van 'just do it want anders doe je door je perfectionisme uiteindelijk niets' lanceerde ik de opleiding in maart 2019, met een overweldigende animo van super enthousiaste dames. Ik wees 1/3e af, de groep werd al 2x groter dan gepland en maakte ruimte in mijn agenda om die begeleiding te kunnen geven terwijl ik module voor module aan het maken was, terwijl de coaches in wording mij 'op de hielen' zaten. Maar man, wat kreeg ik er een energie en voldoening van.

Doodeng vond ik het initieel, om mijn 'vijfde kindje' zo in detail te gaan overdragen op anderen. Mijn ziel en zaligheid bloot te leggen. Ik voelde echter aan alles dat de tijd rijp was, dat het meer dan goed was. En zoals die eerste groep begon te bloeien, zo bloeide ik zelf ook op toen ik zag wat het met ze deed. Toen ik merkte wat het met mij deed, om zo met mensen bezig te zijn, een passie te delen en samen de wereld een beetje te veranderen.

Rollercoaster

Ondertussen overstroomde mijn mailbox met consultaanvragen, mocht ik boek na boek redigeren en weer herdrukken, bereikte ik de mijlpaal van 40.000 boeken, kwamen er live-dagen op de hei, podcasts, radio-uitzendingen, zette ik mijn pet van tekstschrijver weer op, kocht ik mijn huis, schreef ik meer dan 800 pagina's, filmde ik zo'n 40 uren aan lessen, kwamen er 18 geslaagde coaches en nog tientallen in opleiding, slaagde ik met onderscheiding voor het Britse Insomnia Practitioner, deed ik er nog een kleine master Infant Sleep in Amerika naast, leerde ik zelf lampen op te hangen en loodgieterswerk te doen (tsja, oud huis hè), las ik een boek per week om nog meer te leren over slaap, kwamen er mooie contacten met andere professionals, werd Stephanie een team van 5 prachtmensen, kwamen er artikelen in de landelijke dagbladen, loodste ik mijn tweede dochter door de eerste maanden brugklas en mijn oudste door naar 4V, kregen de dames ieder een honour voor hun noeste arbeid, stond ik training na training en wedstrijd na wedstrijd te juichen voor mijn hockeytoppertje en bouwde ik legowerken met mijn mannetje terwijl we logopedie-oefeningen aan het doen waren. Aanvragen vanuit diverse hoeken maakten een puntje op de i in december, spannende dingen waar ik nog niets over zeg. En bereid ik mij inmiddels voor op de derde ronde ronde droomritmecoaches.

Glazen bol

Had ik dit kunnen inschatten een jaar geleden? Dacht het niet. Overschatten? Dacht het niet. Nooit had ik durven bevroeden wat 2019 zou brengen, dat was maar goed ook. De kracht van 'go with the flow' en 'just do it'. Kijk ik naar de Stephanie in 2004, 16 jaar geleden on the verge of change: ja, dan was ik alles flink aan het onderschatten. Niet alleen wat kan, ook wat ik kon. Wat gaat 2020 dan brengen, hoe kijk ik over een jaar terug? Of nog spannender: hoe is het in 2036? Zover kan niemand echt goed kijken, we extrapoleren immers met wat we kennen en tsja, life is what happens. Maar zover wil ik ook niet kijken, ik ben liever in het nu. Aan het genieten van mijn lieve kinderen en mooie coaches, van blije ouders die weer lekker slapen en van het creëeren van de master Kind & Slaap die ik nu maak. Van het opzetten van een plan rondom boek 11, van Droomritme dat vertaald wordt (en nee dat wordt niet dreamrythm ;-) van het ontwikkelen van mooie tools om slaapcoaching next level te maken, van mooie samenwerkingen in de pijplijn en alle leuke dingen die voor dit jaar op stapel staan en nog gaan komen. Met daarbij wat (geplande) rust voor mijzelf, minstens zo belangrijk. Uit rust komt immers weer creatie, en dat is precies mijn energie.

En dan krijg ik zo'n mailing over wat 2020 gaat betekenen...

Laat nummer 2 nu resoneren met evenwicht en harmonie. Samenwerkingen en ontvankelijkheid. Missie. Nummer 0 versterkt dit . Heb er wat mee of niet, maar ik vind het wel een staaltje synchroniteit. Wat het jaar ook gaat brengen, wat dit decennium ook gaat doen: plannen maakt toch maar dat je overschat en de helft niet in het vizier hebt. Als je je hart volgt en waakt over je gezondheid, is het linksom of rechtsom altijd wel goed. Doe je wat goed voelt, energie geeft en kracht brengt. Dàt weet ik wel zeker en dat is ook precies wat ik tegen mij van zestien jaar geleden zou zeggen als dat zou kunnen. May the force be with you, haha..

Close

50% Complete

Gratis Booklet 

Lekker slapen? Zonder huilen? Hóe je dit aanpakt (en een beetje over het waarom) lees je in dit gratis boekje. Om je op weg te helpen vind je drie belangrijke stappen met handvatten. Slaap lekker!